detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
24.04.2023 17:09
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 квітня 2023 року
«Рамштайн-11» та ралі спецслужб.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1», ICTV/СТБ.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у блоці телеканалу «FreeДом» говорили про роботу міністерської комісії на території Києво-Печерської лаври. Він сказав, що всі дії в лаврі відбуваються винятково на законних підставах, і нагадав, що варто розділяти питання релігії та приватної власності, оскільки лавра належить державі, а не представникам УПЦ (МП).

Експерт «Українського інституту майбутнього» Ігор Попов розмірковував про вступ України до НАТО. А політичний консультант Олександр Антонюк говорив про міжнародних партнерів України. Зазначимо, що останній фігурував у Базі псевдосоціологів видання Texty.

Репресії в Росії в гостьовій студії телеканалу «FreeДом» коментував російський опозиціонер Дмитро Гудков. За його словами, наразі в Росії відбувається те саме, що відбувалось у Радянському Союзі в 1937 році, а сам Путін надихається політикою радянського диктатора Йосифа Сталіна. Гудков вважає, що репресії впроваджуються для того, щоб росіяни боялись вийти на протести, оскільки кремлівська влада нібито боїться масових протестів у Росії.

Пізніше батько Дмитра Гудкова та російський опозиціонер Геннадій Гудков у гостьовій студії «1+1» розмірковував про мобілізацію в Росії. Зокрема про те, що в Москві нібито намагаються мобілізувати студентів: відловлюють їх удома та в публічних місцях. 

Російський медійник Роман Доброхотов у блоці «1+1» розповідав про спільне розслідування Bellingcat, Der Spiegel, Le Monde та The Insider про те, як російські спецслужби використовують для прикриття міжнародне ралі «Шовковий шлях». У документі, знайденому журналістами, ралі називають «універсальною платформою для народної дипломатії» та інструментом зближення Росії, Китаю, Ірану, Катару, Афганістану, Сирії, Туркменістану й Таджикистану. За допомогою цього інструмента Росія планувала посилити свої позиції в Азійському регіоні.

З російською політичною оглядачкою Ольгою Курносовою говорили про приїзд президента Росії Володимира Путіна на тимчасово окуповані території України.

Одинадцяту конференцію у форматі «Рамштайн» у блоці ICTV та СТБ обговорили з міністром оборони України Олексієм Резніковим


Поточну воєнно-політичну ситуацію коментували радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, керівник «Центру військово-правових досліджень» Олександр Мусієнко та російський політолог Іван Преображенський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY