detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
20.04.2023 15:33
Нерухомість у Парижі та замок 15 століття. «Схеми» розповіли про раніше невідому власність родини Коломойського
Нерухомість у Парижі та замок 15 століття. «Схеми» розповіли про раніше невідому власність родини Коломойського
Власність українського бізнесмена записана на компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є його сестра Лариса Черток.

Журналіст розслідувального проєкту «Схеми: корупція в деталях» Максим Савчук опублікував матеріал, в якому розповів про об’єкти власності, кінцевим бенефіціарним власником яких є сестра Ігоря Коломойського Лариса Черток.

Як з’ясували «Схеми», на французькі компанії, що належать Черток, зареєстровані дві квартири, четверо апартаментів, два підвальні приміщення і два паркомісця навпроти Ейфелевої вежі у Парижі.

Також Черток володіє замком, зведеним у 15 столітті, поблизу французького берега Женевського озера та господарськими будівлями і землею поруч із ним.

Цікаво, що до осені 2014 року замок був власністю Оксани Палиці (дружини Ігоря Палиці — соратника Коломойського). Ставши новим власником, Коломойський провів на території масштабні перетворення: побудував оздоровчу зону з басейном, місце для барбекю, а також тенісний, баскетбольний і футбольний майданчики.

Журналісти «Схем» надіслали запитання Коломойському щодо походження коштів у його сестри для купівлі нововиявленої нерухомості у Франції, однак відповідей не отримали.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що нарешті через сім років після виходу розслідування «Схем» у Нестора Шуфрича таки забрали 8 гектарів землі на Київщині.

Також нагадаємо, що у березні стало відомо, що авторка та ведуча проєкту «Схеми: корупція в деталях» Наталія Седлецька тимчасово візьме на себе обов'язки керівниці Київського бюро «Радіо Свобода». 

Фото: Максим Савчук / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY