detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
20.04.2023 15:13
Журналісти сумського видання надали домедичну допомогу жінці, пораненій під час російського обстрілу
Журналісти сумського видання надали домедичну допомогу жінці, пораненій під час російського обстрілу
Журналісти наклали пораненій турнікети, оглянули та передали її військовим медикам. 83-річна жінка померла у швидкій.

Журналісти сумського видання «Кордон.Медіа» надали домедичну допомогу цивільній жінці, пораненій під час російського обстрілу села Річка на Сумщині.  Про це повідомила керівниця медіа та представниця ІМІ в Сумській області Альона Яцина.

За її словами, 18 квітня журналісти видання їхали на зйомку в іншу громаду, але дізналися про обстріл сусіднього села Річка та важко поранену жінку на одному зі зруйнованих подвір’їв. Медики до того часу ще не встигли приїхати, тож журналісти надали допомогу, оскільки мали навички з тактичної медицини та домедичної допомоги. 

Журналісти планували зафіксувати наслідки обстрілу, але довелося надавати першу медичну допомогу цивільній, поки чекали швидку. 

«Бабусі відірвало одну ногу, іншу — сильно поранило, руки та все тіло були посічене уламками. Коли ми зайшли на подвір‘я, бабуся вже понад 10 хвилин була без свідомості, але ще дихала. Цей час вже визначили постфактум, коли розбирали усю ситуацію, але на місці нам казали, що минуло геть менше», — сказала журналістка.

За її словами, журналісти наклали жінці турнікети, оглянули та передали жінку військовим медикам, а ті вже — швидкій. «Ми зробили все, що від нас залежало на той момент», — сказала Яцина.

Поранена жінка померла в швидкій, їй було 83 роки.

Медійники кажуть, що вирішили опублікувати відео, аби це спонукало колег та інших цивільних проходити курси домедичної допомоги та здобувати навички надання першої допомоги.

Нагадаємо, нещодавно кореспонденти проєкту «Донбас.Реалії» потрапили під російський обстріл біля Бахмута. 

Фото: скриншот відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY