detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
19.04.2023 20:39
Фотовиставку, присвячену знищеному росіянами Соледару, презентували в Донецькій області
Фотовиставку, присвячену знищеному росіянами Соледару, презентували в Донецькій області
На виставці можна побачити роботи фотохудожника Олександра Пархоменка та пресофіцерки 93-ї Окремої механізованої бригади Ірини Рибакової.

У Покровську на Донеччині відкрили фотовиставку, присвячену Соледару. На ній представлені роботи фотохудожника Олександра Пархоменка та пресофіцерки 93-ї Окремої механізованої бригади Ірини Рибакової. Про це повідомила пресслужба Донецької обласної державної адміністрації.

«В їхніх роботах — Соледар, яким він був до початку повномасштабного вторгнення, російська збройна агресія, з усіма її моторошними наслідками, і Збройні сили України — відважні та професійні», — розповіли у відомстві.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко розповів, що понад століття соляні шахти в Соледарі були не лише місцем видобутку, але й туристичною локацією. Після повномасштабного російського вторгнення місто було знищене російськими окупантами.

«Кожен кадр на виставці — це не тільки уривок із життя прифронтового міста, але й документальне підтвердження російських безчинств, які рано чи пізно будуть покарані. Дякую всім захисникам України, які боронять нас від навали зі сходу, і дякую митцям, які зберігають моменти війни для історії», — зазначив Кириленко.

Нагадаємо, раніше у двох музеях Швеції презентували фотовиставку «Тим часом у Маріуполі» зі світлинами маріупольського журналіста В’ячеслава Твердохліба. Відвідати виставку у Шведському національному музеї військової історії у Стокгольмі або Музеї шведських повітряних сил у Лінчопінгу можна до 31 серпня.

Фото: пресслужба Донецької обласної державної адміністрації 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY