detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
19.04.2023 09:25
Мер Харкова Терехов виграв суд за використання російської мови у соцмережах
Мер Харкова Терехов виграв суд за використання російської мови у соцмережах
Суд погодився з аргументами захисту, що мер веде свої сторінки в соцмережах не як посадовець.

Міський голова Харкова Ігор Терехов виграв суд у справі про використання російської мови у соцмережах. Про це свідчить рішення суду, опубліковане в Єдиному реєстрі.

Суд задовольнив позов Терехова і визнав протиправною та скасував постанову Уповноваженого щодо захисту державної мови Тараса Кременя від 29 грудня 2022 року про визнання Терехова винним в адміністративному правопорушенні за частиною 2 статті 188-52 КУпАП. Суд також скасував стягнення штрафу у розмірі 3 400 грн.

Суддя погодилася з аргументами захисту мера про те, що він веде свої сторінки в соцмережах не як посадовець. Також захист вказав, що постанова є незаконною, оскільки мовний омбудсман порушив порядок її прийняття, а саме не реалізував міру державного контролю за вживанням та функціонуванням державної мови.

Нагадаємо, торік у листопаді харківського міського голову Ігоря Терехова оштрафували за використання російської мови в ефірі телемарафону «Єдині новини». Йому призначили штраф у розмірі 3400 гривень.

Окрім цього, міський голова Харкова отримав від мовного омбудсмена попередження про те, що за законом офіційні сторінки мера у соціальних мережах мають вестися українською мовою. Відповідну постанову уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь виніс 24 листопада.

Терехов заявив, що офіційно він розмовлятиме українською, однак з харків'янами надалі продовжить спілкуватися російською.

Фото: Ігор Терехов/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY