detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.04.2023 18:35
Марічка Падалко пробігла Бостонський марафон для допомоги з реабілітацією українських військових, звільнених з полону
Марічка Падалко пробігла Бостонський марафон для допомоги з реабілітацією українських військових, звільнених з полону
Метою благодійного збору було організувати навчання українських психологів для роботи зі звільненими з полону захисниками.

У понеділок, 17 квітня, телеведуча «1+1» Марічка Падалко вперше взяла участь у Бостонському марафоні та пробігла 42 км, аби зібрати гроші на допомогу з реабілітацією звільнених з полону українських військових. Про це повідомила пресслужба «1+1».

Українсько-американська організація Sunflower of Peace, яка базується у Бостоні, запросила ведучу стати їхньою амбасадоркою для із реабілітацією українських військових, які повернулися з російського полону.

Вже після марафону Марічка поділилася своїми враженнями в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Я на цей марафон приїхала не за результатами. Моя головна місія — привертати своєю участю увагу до України. А на дистанції намагалася підбігти до кожного, хто стояв з українським прапором. Ви ж знаєте, що українські прапори навіть більше розчулюють десь за кордоном», зазначила Падалко.

Окрім цього, ведуча розповіла, що напередодні головного марафону відбувся коротший забіг у 5 км. У ньому взяв участь український військовий Артем Мороз, який лише 7 місяців тому втратив обидві ноги. Протези для військового  допомогла зробити одна з благодійних організацій в США.  

«Мета цього благодійного збору — організувати навчання наших психологів для роботи зі звільненими з полону. Тільки сьогодні з‘явилася статистика від омбудсмена, що 86% з них піддаються знущанням в полоні. Спеціалістів, які мають досвід роботи з такого роду психологічною травмою в нас вкрай мало, але будуть обов’язково!»,  сказала Марічка Падалко.

Бостонський марафон це один з 6-ти найбільших всесвітніх марафонів. Його проводять у США. Як відомо, цьогоріч він пройшов без участі бігунів з Росії та Білорусі.

Нагадаємо, раніше Марічка Падалко, а також її чоловік Єгор Соболєв та їхні троє дітей стали героями документального фільму «Стоїть міцно: рік війни в Україні», який випустив американський телеканал ABC.

Фото: пресслужба «1+1»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY