detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.04.2023 17:51
Прокуратура оголосила підозру чоловікові, який зламав камеру журналісту під час зйомок у Києво-Печерській лаврі
Прокуратура оголосила підозру чоловікові, який зламав камеру журналісту під час зйомок у Києво-Печерській лаврі
За даними правоохоронців, підозрюваний охороняє церковний магазин на території Лаври, в якому 17 квітня журналіст одного з інтернет-видань проводив зйомку.

Правоохоронці повідомили про підозру 48-річному чоловіку, який 17 квітня зламав камеру журналісту під час зйомки на територїі Києво-Печерської лаври. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратори.

За даними слідства, того дня журналіст одного з інтернет-видань проводив зйомку у приміщенні церковного магазину на території Києво-Печерської лаври. 

«У цей час до журналіста підійшов 48-річний чоловік, який на добровільних засадах здійснює охорону вказаного приміщення. При цьому він намагався відібрати у журналіста обладнання для відеозйомки та в подальшому, застосовуючи фізичний вплив, відламав кріплення до відеокамери та пошкодив світлодіодну лампу», — йдеться в повідомленні прокуратури.

Наразі йому повідомлено про підозру за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України).

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі до 3 років.

Нагадаємо, 11 квітня правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо служителя Свято-Успенської Києво-Печерської лаври від УПЦ МП, який 30 березня зламав камеру знімальній групі Суспільного.

30 березня представники УПЦ МП провели у Лаврі богослужіння, яке транслювалося у прямому етері у соцмережах. Митрополит УПЦ МП Павло поводив себе агресивно і погрожував побити палицею журналіста. Зокрема, Павло намагався вибити мікрофон в кореспондентки каналу «Еспресо» Валерії Пашко та штовхнув її. 

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської Лаври. 

Фото: Київська міська прокуратура

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY