detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.04.2023 08:58
На території Києво-Печерської лаври пошкодили обладнання журналіста. Поліція відкрила провадження
На території Києво-Печерської лаври пошкодили обладнання журналіста. Поліція відкрила провадження
Уродженець Волині пошкодив журналісту одного з інтернет-видань освітлювач до камери.

Печерське управління поліції Києва відкрило кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності проти чоловіка, який на території Києво-Печерської лаври пошкодив обладнання журналісту одного з інтернет-видань. Про це повідомила поліція Києва 17 квітня.

У поліції розповіли, що до правоохоронців звернувся журналіст одного з інтернет-видань із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на вулиці Лаврській.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. На місці заявник повідомив, що на території Києво-Печерської лаври невідомий пошкодив йому світлове обладнання для відеокамери.

Як встановили поліціянти, порушником виявився уродженець Волинської області 1974 року народження.

За цим фактом дізнавачі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 850 гривень, до шести місяців арешту або до трьох років обмеження волі.

Відзначимо, це вже другий подібний випадок на території Лаври за останній час. 30 березня священник УПЦ МП на території Лаври штовхнув журналістку Суспільного, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора. Сам митрополит УПЦ МП Павло поводив себе агресивно і погрожував побити палицею журналіста. Зокрема, Павло намагався вибити мікрофон в кореспондентки каналу «Еспресо» Валерії Пашко та штовхнув її. 

Тоді поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської Лаври. 11 квітня правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо служителя Свято-Успенської Києво-Печерської лаври від УПЦ МП, який 30 березня зламав камеру знімальній групі Суспільного.

Фото: Поліція Києва / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY