detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
17.04.2023 09:41
У Луцьку засудили адміністратора телеграм-каналу про повістки
У Луцьку засудили адміністратора телеграм-каналу про повістки
Чоловіка судили за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України.

У Луцьку на Волині засудили адміністратора місцевого телеграм-каналу, який повідомляв, де у місті роздають повістки. Йому інкримінували перешкоджання законній діяльності Збройних сил України і присудили п’ять років за ґратами з іспитовим терміном у два роки.

Про це йдеться в сюжеті місцевого телеканалу «Аверс», передають «Волинські новини».

Лучанин адміністрував канал у телеграмі під назвою «Де повістки? Луцьк/Волинська область». Там він розміщував інформацію про час та місце роздавання повісток працівниками Волинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Це, мовляв, давало можливість особам призовного віку ухилятися від виконання військового обов’язку.

Сам телеграм-канал виявили ще у березні. Правоохоронці під час слідства закрили канал засудженого, а вже за місяць суд оголосив вирок.

Чоловіка судили за статтею про перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. Йому присудили п’ять років за ґратами з іспитовим терміном у два роки. У лучанина також провели обшуки.

Нагадаємо, у березні кіберфахівці Служби безпеки України заблокували 26 телеграм-каналів, які допомагали чоловікам уникнути мобілізації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY