detector.media
15.04.2023 18:08
Зеленський запровадив санкції проти російських ІТ-компаній «Яндекс» та «Рамблер»
Зеленський запровадив санкції проти російських ІТ-компаній «Яндекс» та «Рамблер»
Санкції проти російських ІТ-компаній запроваджені на 10 років.

Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти низки російських IT-компанії, а також фізичних осіб.

Відповідний указ №227/2023 від 15 квітня опубліковано на сайті Офісу президента.

Санкції запроваджені проти ТОВ «Яндекс», ТОВ «Рамблер Груп», ТОВ «Рамблер Інтернет Холдинг», ТОВ «Парус», ЗАТ «1С» та «1С-Галактика», «VK company» а також інших російських IT-компаній та фізичних осіб.

Санкції запроваджені на 10 років, вони передбачають блокування доступу до вебресурсів та сервісів компаній, блокування активів, торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборону на передачу технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності та інше.

Іншим указом №228/2023 від 15 квітня Зеленський запровадив санкції проти 87 фізичних осіб, більшість з яких російські спортсмени. Зокрема, у списку Ксенія Шойгу – очільниця федерації тріатлону РФ, донька міністра оборони країни-агресора Сергія Шойгу.

Санкції проти Ксенії Шойгу запроваджені на п'ятдесят років, вони передбачають обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання або зупинення ліцензій, заборону участі у приватизації, позбавлення державних нагород України, заборону на набуття у власність земельних ділянок та інше.

Вперше санкції проти «Яндексу» та низки російських соцмереж були запроваджені у 2017 році. Обмеження були запроваджені строком на три роки, вони передбачали блокування сервісів «Яндекса» та доступу до російських соцмереж. У травні 2022 року Україна пролонгувала ці санкції.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY