detector.media
14.04.2023 10:42
СТБ покаже прем'єру документального фільму «Блекаут. Різдво»
СТБ покаже прем'єру документального фільму «Блекаут. Різдво»
Знімальна група «Блекаут. Різдво» отримала доступ до низки критично важливих об’єктів інфраструктури, в які до цього потрапляли російські ракети.

Телеканал СТБ у неділю, 16 квітня, о 23:10 покаже прем'єру документального фільму  «Блекаут. Різдво».

Фільм знятий Об'єднанням українських продюсерів (ОУП) та SPACE Production, він досліджує, як енергетична система України потерпаючи від російських терористичних ударів, підтримувала своє життя та зрештою відновлювалась.

«З кожною атакою путінської Росії на українську інфраструктуру перспективи різдвяних вогнів в Україні блідли. Українці знали це, готувалися, по-різному. Фільм зібрав історії з п’яти міст: Одеси, Львова, Павлограда, Харкова, Києва. Тут будуть фотограф Сергій, який шукає світло у темному Києві; військова і мама п'ятьох дітей Олена; хірург Андрій, що має виконувати свою роботу незалежно від відключень електроенергії; швейцарський світловий митець Гері Хофштеттер, який втілює в Україні арт-акцію “Christmas Light for Hope», — говориться у пресрелізі.

Героями фільму є і українські енергетики, інженери, електрики, ремонтні бригади, кол-центри, рятувальники: «Вони навчилися діяти в умовах регулярних пошкоджень системи і знайшли у собі сміливість нести світло».

Знімальна група «Блекаут. Різдво» отримала  доступ до низки критично важливих об’єктів інфраструктури, потрапила у місця, в які до цього потрапляли російські ракети. Всього у фільмі розказано 12 історій.

Їх об’єднує сюжетна лінія головного диспетчера НЕК «Укренерго» Віталія Зайченка. Він був у центрі управління енергосистемою під час кожної атаки, щоразу, коли російська ракета влучала в українську електростанцію або підстанцію: «І робив все можливе, щоб світло знову вмикалося».

Документальний фільм «Блекаут. Різдво» спродюсували Володимир Бородянський (ОУП), Дарія Легоні-Фіалко (ОУП, SPACE Production) та Катерина Ласкарі (SPACE Production). Знімальна група фільму «Блекаут. Різдво» складається з авторки сценарію та креативної продюсерки Тали Пристаєцької, режисера-постановника Олексія Єсакова, оператора-постановника Артема Васильєва, виконавчих продюсерок Наталії Никифоровоі та Ілони Шнейдер, редакторок Ольги Кречко, Алли Мажари, Ніни Сільченко та Наталки Кружиліної.

З осені 2022 року Росія цілеспрямовано обстрілювала українську енергетичну інфраструктуру. Удари ракет і дронів були спрямовані на пошкодження електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони після масованих атак ворога залишались без мобільного зв’язку, світла й води. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY