detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.04.2023 20:38
Ткаченко: Україна та Європейський альянс інформагентств планують створити спільну платформу з розслідування російських злочинів
Ткаченко: Україна та Європейський альянс інформагентств планують створити спільну платформу з розслідування російських злочинів
Міністр культури та інформаційної політики зазначив, що Україна прагне об’єднати потенціал медійної спільноти країн світу у формат «Інформаційного Рамштайну» для боротьби з російською дезінформацією та в галузі журналістських розслідувань воєнних злочинів.

У межах «Інформаційного Рамштайну» можуть створити єдину платформу, на якій фіксуватимуться всі розслідування українських та іноземних медіа щодо російських злочинів в Україні. Такі плани обговорили 13 квітня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та генсекретар Європейського альянсу інформаційних агентств (ЕАNА) Алекс Гібой.

«Мав зустріч з генеральним секретарем Європейського альянсу інформаційних агентств (ЕАNА) Алексом Гібоєм. До складу Альянсу входять 32 інформаційні агентства Європи. Це потужний пул медіа, який стоїть на варті захисту інформаційного простору. І в цьому ми маємо співпрацювати.

Обговорили можливість в межах напрямку ініціативи "Інформаційний Рамштайн" створення єдиної платформи, на якій буде зібрано всі розслідування українських та іноземних ЗМІ щодо російських злочинів в Україні»— написав Ткаченко.

Як зазначив міністр, Україна прагне об’єднати потенціал медійної спільноти демократичних країн у формат «Інформаційного Рамштайну». Спільні зусилля, зокрема, необхідні для боротьби з російською дезінформацією та в галузі журналістських розслідувань воєнних злочинів.

Окрім цього, серед спільних цілей України та EANA Ткаченко виділяє визнання медіа, які контролюються російською владою, саме інструментами пропаганди, а не ЗМІ та створення проєктів, які будуть спрямовані на висвітлення російської війни проти України, реальної ситуації на окупованих територіях, а також у самій Росії, «де можливості роботи демократичних медіа все більше звужуються»

Нагадаємо, Олександр Ткаченко виступив із пропозицією «інформаційного Рамштайну» в липні 2022 року. На його думку, Україні потрібен формат інформаційного об'єднання із західними партнерами для координації зусиль і спільної протидії російській пропаганді — на кшталт переговорів міністрів оборони десятків країн світу, які проходять на німецькій військовій базі «Рамштайн». 

У січні міністр назвав серед кроків, які Україна запропонує на «інформаційному Рамштайні», криміналізацію статей проти російських пропагандистів та роботу з хайтек-компаніями. 

Фото: Олександр Ткаченко/телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY