detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
11.04.2023 17:30
Чотирьох мешканців Донеччини судитимуть за поширення інформації про українських військових
Чотирьох мешканців Донеччини судитимуть за поширення інформації про українських військових
Усі обвинувачені наразі перебувають під вартою. За санкціями статті їм загрожує від 5 до 12 років ув’язнення.

Чотирьох жителів Донецької області судитимуть за розповсюдження даних про українських військових за допомогою соцмереж, месенджерів та проросійських Z-груп. Про це повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, двоє мешканців Слов’янська розповсюджували дані військового характеру. Один з чоловіків з власного телефону через Telegram відправляв представнику терористичної організації «ДНР» повідомлення про розташування особового складу, автотранспорту, військової техніки і розміщення блокпосту ЗСУ.

Інша громадянка надсилала інформацію про наших військових у проросійську Z-групу.

Окрім цього, мешканка м. Добропілля інформувала представника країни-агресора не лише в Telegram, а й у WhatsApp. Відповідні дані також поширював четвертий обвинувачений через заборонену в Україні соцмережу «Вконтакте».

За клопотаннями прокурора всі обвинувачені наразі перебувають під вартою. За санкціями статті їм загрожує від 5 до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила інформаторку росіян, яка створила телеграм-канал для збору інформації про базування та переміщення Сил оборони на Одещині. 

Жінка закликала своїх підписників робити скриншоти електронних карт із координатами підрозділів українських військ та надсилати їй в особисті повідомлення. За даними СБУ, дані збиралися для російських окупантів.

Фото: Pexels

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY