detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
10.04.2023 13:16
Канадський суспільний мовник СВС отримав премію «Грейсі» за історію про життя в Києві на початку повномасштабного вторгнення РФ
Канадський суспільний мовник СВС отримав премію «Грейсі» за історію про життя в Києві на початку повномасштабного вторгнення РФ
Премію вручають щорічно жінкам, які зробили значний внесок у розвиток телебачення, радіо, реклами і театру.

Епізод радіопередачі «The House», що у березні 2022 року вийшов на канадському суспільному мовнику СВС, отримав премію «Грейсі» у категорії радіодокументалістики за історію про життя в Києві на початку повномасштабного вторгнення.

Про це пише «Наш Київ» із посиланням на повідомлення CBC News

Створення епізоду спродюсували Емма Годмір і Дженніфер Шевальє.

Головна героїня їхньої історії — 72-річна киянка Людмила, яка «виживала у столиці України під час війни». 

«Матеріал розповідає про Людмилу через її повсякденну рутину, коли вона намагається жити в українській столиці, яку охопили бойові дії", — йдеться в описі. 

Зазначається, що жінка жила з сином і невісткою, їй доводилося переживати постійні атаки з повітря, комендантську годину та інші обмеження воєнного часу. 

З 1999 року премію «Грейсі» щороку вручає американська громадська фундація «Альянс жінок у медіа» тим жінкам, які зробили значний внесок у розвиток телебачення, радіо, реклами і театру. Премію назвали на честь американської акторки та підприємиці Грейсі Аллен, яка стала відомою у 1930-х роках. Церемонія вручення нагород проходить на Бродвеї у Нью-Йорку.

Фото: Alliance for Women in Media / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY