detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
07.04.2023 14:53
СБУ повідомила про підозру «політологу» Медведчука, який переховується у Криму
СБУ повідомила про підозру «політологу» Медведчука, який переховується у Криму
Нині Олександр Лазарєв належить до найближчого оточення Аксьонова і бере участь у реалізації антиукраїнських інформкампаній на півострові.

Служба безпеки України зібрала доказову базу і повідомила прокремлівському «політологу» Олександру Лазарєву про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а також за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Про це СБУ повідомляє на своєму сайті.

За даними Служби безпеки Лазарєв ще до початку повномасштабного вторгнення Росії входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Медведчука, Мураєва та Шарія. Фігурант «розкручував» медійні образи поплічників Кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі.

Лазарєв був частим гостем в ефірах нині підсанкційних каналів «Наш», ZiK, NewsOne, «112 Україна» і Russia Today. Під час своїх виступів він неодноразово виправдовував агресивну політику Москви і називав бойові дії на сході України «громадянською війною».

Після 24 лютого 2022 року Лазарєв приховано виїхав за кордон. Нині він перебуває на території окупованого Криму та належить до найближчого оточення Аксьонова, якому допомагає у проведенні ворожих інформкампаній на півострові.

Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності, повідомляє СБУ.

Фото: СБУ / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY