detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
06.04.2023 09:44
Росіянці, яка живе у Києві та підтримувала агресію Росії, вручили підозру
Росіянці, яка живе у Києві та підтримувала агресію Росії, вручили підозру
Розмови росіянки телефоном виявили при розслідуванні зловживань одного з екснардепів.

Київська міська прокуратура повідомила про підозру росіянці, яка з 2021 року живе у Києві та пропагувала «русский мир». Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Як встановили слідчі, у спілкуванні телефоном зі знайомою підозрювана підтримувала російську агресію та війну проти України. Зокрема, вона «у категоричній формі висловлювала свою позицію, у якій містилося заперечення та виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України».

Цей факт виявили при документуванні іншого злочину — одержання неправомірної вигоди колишнім народним депутатом України. Підозрювана виявилася його знайомою. Обвинувальний акт щодо ексдепутата у вересні 2022 року скерували до суду, а матеріали щодо жінки виділили в окреме кримінальне провадження.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що у висловлюваннях підозрюваної містяться заперечення та виправдовування збройної агресії Росії проти України, розпочатої у 2014 році. Наразі розв'язується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила про підозру мешканцеві Закарпаття, який виправдовував Росію та поширював російську пропаганду.

Фото: Київська міська прокуратура

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY