detector.media
05.04.2023 15:58
Президент Зеленський відвідав з візитом Варшаву (відео кореспондента ДМ)
Президент Зеленський відвідав з візитом Варшаву (відео кореспондента ДМ)
Це перший офіційний візит Зеленського до Варшави за час повномасштабної війни.

У середу, 5 квітня, президент Володимир Зеленський відвідав Варшаву з офіційним візитом. 

У Варшаві Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким і членами уряду Польщі.  Зокрема, президенти Зеленський та Дуда поклали квіти до могили Невідомого солдата у Варшаві. 

Відповідне відео опублікував кореспондент «Детектора медіа» у Варшаві.

Під час зустрічі з Дудою президент Зеленський обговорив військову та економічну співпрацю, а також підтримку Польщею вступу України до ЄС та НАТО. 

Як повідомляє «ВВС News Україна», Дуда нагородив Зеленського найвищою державною нагородою Польщі — Орденом Білого Орла — і назвав його «винятковою людиною» та «взірцем очільника держави». 

Дуда підтвердив, що Польща не сумнівається в перемозі України, і зазначив, що його країна є найбільшим економічним партнером України, і в майбутньому сподівається розвивати ці відносини.

Зеленський зазначив, що українці воюють не лише за свою свободу й незалежність, а й за всю Європу і увесь світ: «Українці ризикують своїм життям заради майбутнього ваших дітей, дітей Європи».

Очікується, що Зеленський ввечері виступить зі зверненням до поляків і українців, які перебувають у Польщі.

Президент Зеленський вперше з моменту початку повномасштабної війни з РФ перебуває у Варшаві з офіційним візитом. Анджей Дуда за час великої війни приїздив в Україну чотири рази.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY