detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.04.2023 12:48
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 квітня 2023 року
Стан корінних народів Росії та загибель Владлена Татарського.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

З директором «Центру близькосхідних досліджень» Ігорем Семиволосом у блоці телеканалу «FreeДом» говорили про ймовірний візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Європи. Коментатор розповів, що у Китаю та Євросоюзу завжди були сильні економічні зв’язки і їхній розрив відобразиться не лише на Піднебесній, а й на країнах ЄС. При цьому, США розраховують саме на допомогу Європи для того, аби стримати Китай.

Член Конгресу ойрат-калмицького народу Даавр Доржин розповідав, як російська мобілізація впливає на корінні народи Росії. За його визначенням, використання корінних народів — типовий приклад імперської політики, що паразитує на захоплених територіях.

Валерій Отставних, російський документаліст, оцінював стан російської інтелігенції та ставлення до неї суспільства.

У новому випуску програми Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі» говорили з головним редактором «Нової газети» Дмитром Муратовим

Завідуючий відділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак у блоці «Інтера» говорив про ядерний шантаж Кремля та візит очільника МАГАТЕ в Росію. А політичний коментатор Володимир Фесенко коментував вступ Фінляндії до НАТО та дипломатичну роботу президента України Володимира Зеленського. Пізніше, у блоці ICTV/СТБ, тему Фінляндії обговорили з політкоментатором Ігорем Петренком

З російською політичною оглядачкою Ольгою Курносовою говорили про те, що люди в російських регіонах нібито відмовляються ховати «вагнерівців». Також з нею знову піднімали тему ліквідації російського пропагандиста й «воєнкора» Максима Фоміна, більш відомого як «Владлен Татарський». Попередньої доби вона вже коментувала цю тему. 


Воєнну ситуацію у блоці телеканалів ICTV та СТБ аналізував російський військовий оглядач Ян Матвєєв. Ситуацію всередині Кремля коментував російський політтехнолог Аббас Галлямов, стосунки з Китаєм — російський політкоментатор Іван Преображенський, а російську пропаганду обговорили з російським соціологом Іваном Яковенком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY