detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
04.04.2023 15:58
Мітки на деревах й атака на Viasat: Британський інститут розповів про інформаційні операції та кібератаки Росії в перші дні вторгнення
Мітки на деревах й атака на Viasat: Британський інститут розповів про інформаційні операції та кібератаки Росії в перші дні вторгнення
RUSI: Більшість кібератак Україна відбила, однак вкид про диверсантів в тилу та мітки по містах перевантажили роботу правоохоронців.

Росія організовувала інформаційні операції та кібератаки в перші дні вторгнення, що локалізувати та паралізувати опір українців.

Про це йдеться у звіті британського Королівського інституту оборонних та безпекових досліджень (RUSI), який переказав «Бабель».

У першу чергу росіяни націлилися на системи звʼязку, проте більшість атак відбила українська Державна служба спецзвʼязку та захисту інформації. Утім, росіянам вдалося зламати супутник компанії Viasat, який надавав українцям швидкісний інтернет.

Крім того, успішними були інформаційні атаки, спрямовані на небайдужих і пильних цивільних, особливо в тилових регіонах. Росія активно поширювала інформацію про проникнення диверсантів, зокрема закликала жителів повідомляти в поліцію про підозрілі позначки на будівлях.

«Через це правоохоронці отримували величезну кількість хибних запитів, що перевантажувало їхню роботу. Також через інформацію про диверсантів у тилу українці відкривали дружній вогонь, а це сповільнювало пересування ЗСУ та політиків по країні», — пишуть аналітики.

Фото: Держспецзв'язку

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY