detector.media
04.04.2023 12:35
«Інтер+» покаже документальний фільм про Квітку Цісик до її 70-річчя
«Інтер+» покаже документальний фільм про Квітку Цісик до її 70-річчя
У фільмі розкажуть про Квітку її близькі, співробітники та прихильники, а також покажуть її єдине ексклюзивне інтерв'ю українською мовою.

У вівторок, 4 квітня, о 18:30 супутниковий телеканал «Інтер+» покаже документальний проєкт «Квітка. Голос в єдиному екземплярі», присвячений 70-ій річниці з народження Квітки Цісик, повідомляє пресслужба телеканалу.

Документальний фільм про Квітку «Інтер» зняв ще у 2013-му році — до 60-ї річниці від дня народження співачки.

Про Квітку Цісик у фільмі розказують її близькі — чоловік Ед Ракович, син Едді, родина зі Львова — а також люди, із якими вона працювала, та її прихильники.

Крім того, у фільмі покажуть єдине ексклюзивне відеоінтерв'ю Квітки українською мовою, яке у свій час вдалося записати генеральному директору Національного симфонічного оркестру України Олександру Горностаю.

Автори фільму «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» спробували дослідити, у чому феномен співачки і чому протягом десятиліть пісні у її виконанні справляють на людей гіпнотичне враження.

«Наприклад, американець українського походження Алекс Ґутмахер просто «захворів» на музику Цісик, коли вперше почув пісню «Черемшина» у її виконанні в київському таксі. Відтоді він став завзятим фанатом співачки і вкладає власні кошти в популяризацію її імені — організував фестиваль романсу імені Квітки Цісик, привіз особисті речі виконавиці для музею у Львові, влаштовував вечір пам'яті до її 60-річчя», — розповідають творці фільму.

У США Квітка Цісик була більше відома як КейСі (Casey). Вона довгий час озвучувала рекламні джинґли Coca-cola, American Airlines, McDonald's та інших компаній, а  автомобільна корпорація Ford Motor зробила її не тільки голосом, але й обличчям своєї рекламної кампанії. Крім того, КейСі співала на бек-вокалі у Майкла Джексона та Вітні Г'юстон.

Її головною «американською» піснею став саундтрек You Light Up My Life до фільму «Ти осяюєш моє життя», який у 1978 році удостоївся премії «Оскар» за найкращу пісню. Однак через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталася іншій співачці.

Утім, справжню славу не в США, а в Україні їй принесли два альбоми з народними піснями «Пісні України» та «Два кольори», випущені в 1980-х.

«Народні пісні в її виконанні у 80-ті роки минулого століття сколихнули тоді ще радянську Україну, стали уособленням такої бажаної, але на той час іще недосяжної незалежності. Платівка з записаними Квіткою Цісик українськими піснями, яка випадково, майже контрабандою потрапила в нашу країну, спричинила справжній ажіотаж серед української інтелігенції — люди масово робили копії і передавали одне одному», — розповідають творці фільму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY