detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.04.2023 11:52
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 квітня 2023 року
Загибель Владлена Татарського та життя росіян.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

У блоці телеканалу «FreeДом» про причини російської агресії, зовнішньополітичну доктрину Росії й те, чому Володимир Путін наважився воювати, говорили з народним депутатом Олегом Дундою («Слуга народу»). Нагадаємо, що він входить до Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування й очолює Підкомітет з питань будівництва та проектування.

Ольга Курносова, російська політична оглядачка, коментувала загибель російського пропагандиста й «воєнкора» Максима Фоміна, більш відомого як «Владлен Татарський». Він загинув 2 квітня у кафе, яке належить очільнику «вагнерівців» Євгенію Пригожину. За словами Курносової, вбивство Фоміна — черговий раунд політичної боротьби в Росії, який має підірвати позиції Пригожина. Зазначимо, що 2 квітня таку саму інформацію оприлюднили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Пізніше цієї доби з Курносовою також говорили у блоці «1+1». Там вона розповідала про перебіг мобілізації в Росії.

Тему загибелі Татарського коментувала також російська правозахисниця та засновниця фонду «Русь Сидяча» Ольга Романова. Вона сказала, що вбивство так званого «воєнкора» буде використовуватись для того, аби посилити цензуру в Росії. Також вона розповіла, що російські тюрми порожні, а на війні проти України загинуло мінімум 50 тисяч завербованих в’язнів.

Російський медійник Артемій Троїцький у блоці телеканалу «FreeДом» розповідав, що рівень життя в Москві та на периферії Росії дуже сильно відрізняється. Також, за його словами, не варто сподіватись, що російське суспільство протестуватиме. Політтехнолог Михайло Шейтельман коментував використання літератури у пропаганді.

Тричі протягом доби включали російського соціолога Ігоря Яковенка: у блоках телеканалів «FreeДом», «Інтер» та «1+1». Зокрема, у гостьовій студії «Інтера» з ним говорили про вбивство Максима Фоміна («Владлена Татарського»). А у блоці «1+1» — ставлення росіян до війни в Україні.

Іван Чувіляєв, прессекретар російської ініціативи «Ідіть лісом!», розповідав, що мобілізовані російські добровольці залишаються без виплат.


Політкоментатор Валентин Глаких у гостьовій студії «1+1» міркував про масштаби російської агентурної мережі в Україні. Про міжнародну політику Росії говорили з політичними коментаторами Володимиром Фесенком та Ігорем Петренком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY