detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
03.04.2023 17:25
Центр національного спротиву: Росіяни посилюють антиукраїнську пропаганду на тимчасово окупованій частині Запорізької області
Центр національного спротиву: Росіяни посилюють антиукраїнську пропаганду на тимчасово окупованій частині Запорізької області
Окупанти планують відкрити мережу представництв Федерального агентства зі справ національностей РФ, яка, зокрема, залучатиме місцеве населення на окупованій частині Запорізької області до співпраці з російськими громадськими організаціями.

Російські окупанти розгортають інформаційну кампанію, аби нав'язати місцевому населенню на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російську ідентичність та інтегрувати українців у соціально-культурний простір Росії. Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

«Так, активно поширюється заява голови Федерального агентства зі справ національностей РФ Євгена Баринова, в якій він анонсував відкриття мережі представництв даного агентства на ТОТ Запорізької області з метою "зміцнення російської ідентичності та міжнаціональної єдності у регіонах, які лише нещодавно звільнили з-під гніту української пропаганди"», — йдеться в повідомленні ЦНС.

У заяві наголосили, що ці представництва залучатимуть різні соціальні групи населення ТОТ Запорізької області до співпраці з російськими громадськими організаціями, створюватимуть спільні програми «просвітницької роботи», а також запроваджуватимуть «гуманітарні програми».

Нагадаємо, нещодавно ЦНС повідомив про те, що Росія виділила 360 млн рублів для поширення російської літератури на окупованих територіях.

Також російські окупанти виділили 1 мільйон 200 тисяч російських рублів на «навчання журналістів» серед молоді тимчасово захоплених районів Луганщини. На грантові кошти адміністрації президента Росії планують створити медіазону в Алчевську, в якій до 30 листопада мають навчати підлітків «основам журналістики».

Фото: medium.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY