detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
31.03.2023 18:17
Українська прем’єра фільму «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча відбудеться у селищі Близнюки на Харківщині
Українська прем’єра фільму «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча відбудеться у селищі Близнюки на Харківщині
Це рідне село Раміла та Аміла Насірових із реп-гурту «Курган&Agregat», які виконали у стрічці головні ролі.

5 квітня у смт Близнюки на Харківщині українські глядачі вперше на великому екрані зможуть побачити нову стрічку Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург». Картину створив продакшн Головні ролі у фільмі виконали учасники реп-гурту «Курган&Agregat» — брати Раміл та Аміл Насірови, які народились у Близнюках. Про майбутню українську прем’єру повідомляє Держкіно із посиланням на фейсбук-сторінку фільму.

«Цей фільм присвячений не тільки пошукам втраченого батька та роздумам про вічне, але і всім-всім маленьким людям. Маленьким, але здатним робити великі справи. Я переконаний, що в кожному з нас живе така маленька людина, яка кожен день долає величезні перешкоди. Тому ми хочемо показати фільм в Україні вперше саме в маленькому містечку, де за будь-яких інших обставин у людей немає доступу до кінотеатру. Цим також прагнемо трішки привернути увагу до того, що українське кіно не має зникати з мапи інтересів людей та втрачати зв'язок з аудиторією», — прокоментував режисер фільму Антоніо Лукіч.

Режисер Антоніо Лукіч

«Люксембург, Люксембург» — це друга повнометражна робота Антоніо Лукіча. Стрічка розповідає про братів-близнюків, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько.

Картину створив продакшн ForeFilms за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Міжнародна промопідтримка проєкту здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund. Дистриб’ютором фільму в Україні стала компанія «Кіноманія».

 

Світова прем’єра фільму відбулася на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі в конкурсі «Горизонти» у 2022 році. Також стрічку відібрали до участі у програмі «Сучасне світове кіно» Міжнародного кінофестивалю у Торонто.

Брати Раміл та Аміл Насірови на Венеційському міжнародному кінофестивалі, 2022 рік

У травні 2022 року «Люксембург, Люксембург» став одним з п'яти переможців програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів proMOTION, яку започаткував Український інститут.

З 13 квітня фільм «Люксембург, Люксембург» виходить у всеукраїнський прокат.

Фото: «Люксембург, Люксембург» / Facebook

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY