detector.media
31.03.2023 17:45
Байден закликав Росію звільнити арештованого журналіста WSJ Гершковича
Байден закликав Росію звільнити арештованого журналіста WSJ Гершковича
Раніше у Білому домі назвали звинувачення Гершковича у «шпигунстві» безпідставними.

Президент США Джо Байден закликав Росію звільнити заарештованого журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Про це повідомляє CNN.

«Відпустіть його», — прокоментував Байден затримання та арешт Гершковича.

На запитання журналіста, чи висилатимуть США російських дипломатів чи журналістів через затримання Гершковича, як того вимагає редакція WSJ, Байден відповів: «Зараз це не на часі».

31 березня видання The Wall Street Journal закликало адміністрацію президента  Байдена видворити зі США російського посла і журналістів у відповідь на арешт у Росії журналіста редакції Евана Гершковича.

30 березня 2023 року ЗМІ повідомили про затримання журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича у російському Єкатеринбурзі. ФСБ РФ заявила, що  Гершкович нібито «збирав свідчення про підприємство російського ВПК».

Того ж дня Лефортовський суд Москви заарештував Гершковича в справі про «шпигунство».

За даними російської служби «Радіо Свобода», Гершкович до затримання кілька тижнів перебував у Єкатеринбурзі. Місцевий активіст Ярослав Ширшиков, який супроводжував його у поїздці, повідомив, що Гершкович їздив писати про ставлення росіян до війни і про вербування місцевих жителів у «ПВК Вагнер». Це ж стверджує посилаючись на свої місцеві джерела, і колишній єкатеринбурзький журналіст Дмітрій Козелєв, який наразі перебуває в еміграції.

Редакція The Wall Street Journal заперечила звинувачення ФСБ та вимагає негайно звільнити Гершковича.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» засудила затримання в Росії за звинуваченням у шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Євросоюз та Сполучені Штати Америки відреагували на затримання Гершковича. Зокрема, у Білому домі назвали звинувачення у «шпигунстві» Гершковичу безпідставними. Там вважають,що росіяни затримали громадянина США, щоби мати додаткові важелі для переговорів.

Гершкович близько шести років живе в Москві, висвітлюючи події в Росії та Україні для The Wall Street Journal. Раніше він працював в Agence France-Presse, The Moscow Times і The New York Times. Останню статтю за авторством Гершковича The Wall Street Journal опублікувала 28 березня.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY