detector.media
31.03.2023 09:44
«Битва за північ України»: Телеканал «FreeДом» проведе спецмарафон до річниці визволення Бучі
«Битва за північ України»: Телеканал «FreeДом» проведе спецмарафон до річниці визволення Бучі
Крім роботи в студії, канал проведе прямі включення з Бучі, Гостомеля та Чернігова.

31 березня, в річницю звільнення Бучі, в ефірі каналу «FreeДом» пройде спецмарафон «Битва за північ України» до річниці звільнення української півночі від російських окупантів. Про це повідомляється у пресрелізі телеканалу.

Телемарафон стартує 31 березня о 10:00.

Ведучі каналу працюватимуть наживо відразу в кількох містах, які стали символами українського народного спротиву та незламності, повідомляють у каналі.

Зокрема, Денис Похила працюватиме в Гостомелі, аеропорт якого ворог вважав воротами до Києва, але він витримав натиск і бліцкриг провалився. Ксенія Смірнова з Бучі говоритиме світові правду про воєнні злочини та відновлення з руїн. Анна Нитченко розкаже, чим за рік після облоги живе Чернігів, який став надійним північним форпостом України. У київській студії телеканалу працюватимуть Лейла Мамедова та Олег Борисов.

За словами телеканалу, спецефір має «нагадати російськомовним глядачам по всьому світу, що злочини, які чинить Росія в Україні — це злочини проти людяності і вони не мають терміну давності».

«Разом з учасниками тих подій ми пригадаємо, як сила українського духу, а не "жест доброї волі" росіян, зруйнувала плани "російського бліцкригу", і покажемо, як українці, за підтримки світу, відбудовуються міста й села, понівечені окупантами. У спецмарафоні каналу FreeДом прозвучать історії народних героїв, волонтерів, воїнів», — йдеться у преррелізі.

«Для іноземної аудиторії важливо постійно нагадувати про оголеність нерву, який ми спостерігаємо повсюдно. Але життя триває і емоційні імпульси минулого допомагають нам переживати сум'яття…», — говорить Олексій Мацука, шефредактор державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якого входить телеканал «FreeДом».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY