detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
30.03.2023 20:00
В Офісі генпрокурора відреагували на відмову французького суду екстрадувати бізнесмена Жеваго
В Офісі генпрокурора відреагували на відмову французького суду екстрадувати бізнесмена Жеваго
За інформацією відомства, французькі прокурори підтримали позицію українських колег видати Жеваго, однак палата Апеляційного суду Шамбері вирішила інакше.

Офіс генпрокурора консультуватиметься з французькими колегами після офіційного отримання повного рішення суду щодо відмови видати Україні бізнесмена Костянтина Жеваго. Про це «Українській правді» повідомила пресслужба відомства.

«Офіс генпрокурора очікує на офіційне отримання повного рішення суду. Після цього будуть проводитися консультації з французькими колегами щодо можливих подальших дій», — йдеться в коментарі відомства.

В Офісі повідомили, що було надано всі документи та гарантії, необхідні для екстрадиції підозрюваного. Французькі прокурори в суді підтримали позицію українських колег.

Однак судова палата Апеляційного суду Шамбері вирішила не видавати Жеваго Україні.

30 березня суд у Франції ухвалив таке рішення «після ретельного розгляду всіх матеріалів справи, з урахуванням усіх доказів та аргументів, які надала сторона захисту».

На переконання Жеваго, ухвала французького суду «підтверджує, що справа проти нього є політичною і не має юридичного підґрунтя».

Нагадаємо, 28 грудня минулого року ДБР повідомило про затримання Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель у Франції. Україна вимагає екстрадиції бізнесмена. 

Вже у січні французький суд у місті Шамбері вирішив звільнити бізнесмена під заставу в 1 мільйон євро до слухання справи про його екстрадицію в Україну.

Адвокати бізнесмена заявляли, що Україна начебто не може гарантувати проведення справедливого судового процесу в умовах воєнного стану, а також безпеку Костянтина Жеваго у час постійних загроз з боку російської армії.

Нещодавно господарський суд у Києві заарештував активи Костянтина Жеваго на 46 млрд гривень у межах позову Фонду гарантування вкладів. За даними установи, Жеваго приховував факт володіння майном, за рахунок якого у майбутньому можуть бути задоволені позовні вимоги Фонду.

Фото: Офіс генпрокурора

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY