detector.media
30.03.2023 14:58
Netflix продовжив програму грантів та стипендій для українських кінематографістів
Netflix продовжив програму грантів та стипендій для українських кінематографістів
Програма передбачає сотню стипендій, гранти, серію майстер-класів та дводенний воркшоп.

Українська кіноакадемія та стрімінгова платформа Netflix продовжать програму допомоги українським професіоналам кіно- та телеіндустрії, повідомила пресслужба Української кіноакадемії.

Цього року програмою передбачаються:

Крім того, митці, що минулого року отримали грант на розробку сценарію, отримають підтримку у вигляді групових сесій, під час яких обговорюватимуть основні тенденції індустрії, а також індивідуальних сесій від EAVE з розробки та розвитку проєкту.

Заявку на участь в ініціативах можна подавати незалежно від нинішнього місця проживання. Подавати їх необхідно на сайті House of Europe до 18 квітня.

Програму підтримує House of Europe, програма, що фінансується Європейським Союзом.

Цьогоріч до програми залучать також двох нових партнерів — організацію European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE) та New York Film Academy. Вони нададуть доступ до навчання для українців.

Українська кіноакадемія та House of Europe оголосили про початок співпраці з Netflix у липні 2022 року. Тоді започаткували дві ініціативи з допомоги українським творцям, які постраждали або були вимушені переїхати через війну. Програми передбачали 48 грантів на розробку сценаріїв по 15 тисяч доларів, 100 стипендій по 1000 євро, навчання від Netflix для професіоналів початкового та середнього рівня.

Втім, після оприлюднення результатів конкурсу, з’ясувалось, що серед 48-ми переможців були проєкти шістьох з дев’яти членів журі стали переможцями. При цьому в журі не було жодного представника від Netflix. Утім, представники Української кіноакадемії заявили тоді в коментарі «Детектору медіа», що вважають умови конкурсу прозорими.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY