detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
29.03.2023 18:16
Міністерство культури та інформполітики зібрало на відновлення музею Скороводи «близько 3-4 млн грн», — Ткаченко
Міністерство культури та інформполітики зібрало на відновлення музею Скороводи «близько 3-4 млн грн», — Ткаченко
6 травня 2022-го росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині.

Міністерство культури та інформаційної політики України в межах проєкту «Збережіть українську культуру» протягом 7 місяців зібрало на відновлення Національного меморіального комплексу Григорія Сковороди «близько 3-4 млн грн.». Про це сьогодні, 29 березня, в Харкові під час брифінгу сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, повідомляє видання «Думка».

«Там зібрали близько 3-4 млн грн», — сказав Ткаченко.

До проєкту відновлення меморіального комплексу в селі Сковородинівка долучилася також організація ЮНЕСКО, уточнив урядовець.

«Те, що Сковорода є одним із пріоритетів, — це факт», — запевнив Ткаченко.

Нагадаємо, 6 травня 2022 року росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині. Як повідомляв голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, снаряд влучив просто в дах будівлі, а наглядач музею отримав поранення. Найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх заздалегідь перенесли у безпечне місце.

Наприкінці серпня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики спільно з телеком-оператором Vodafone Україна презентували проєкт «Збережіть українську культуру», спрямований на залучення благодійних коштів для відбудови пам'яток культурної спадщини в Україні. «Детектор медіа» писав, що кіт Степан став амбасадором цього проєкту.

Фото: Суспільне

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY