detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.03.2023 15:00
«Рух Чесно»: У рекламі заяви Асоціації адвокатів, пов'язаної з Медведчуком, протизаконно використані бренди «УП» та «Чесно»
«Рух Чесно»: У рекламі заяви Асоціації адвокатів, пов'язаної з Медведчуком, протизаконно використані бренди «УП» та «Чесно»
У фейсбуці запустили рекламу заяви Ради адвокатів України, яка заперечує інформацію з матеріалу «Чесно» та «УП» і незаконно використовує їхні бренди.

«Рух Чесно» заявив, що у рекламі заяви Національної асоціації адвокатів України в соцмережах незаконно використані бренди «Чесно» та «Української правди». Цю організацію пов'язують із ексдепутатом Віктором Медведчуком. Про це йдеться у заяві «Руху Чесно».

24 березня «Українська правда» опублікувала матеріал «Руху Чесно» «Кремлівський спрут. Як Медведчук вибудував свою мережу в адвокатурі».

На цей матеріал відреагувала Рада адвокатів Національної асоціації адвокатів України (НААУ), запустивши в соцмережах рекламу зі своєю заявою, нібито «інформація, викладена у публікації, не відповідає дійсності».

Рекламну кампанію у фейсбуці запустили від імені сторінки Advokat Post.

Чесно наголошує, що сторінка Advokat Post, використавши чужу торговельну марку, порушила закони України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» та «Про захист від недобросовісної конкуренції».

«Чесно» зазначає, що інформаційна агенція Advokat Post була зареєстрована кілька років тому, її уповноваженою особою значиться адвокат Володимир Кушнір з Хмельниччини.

Повідомляється, що це далеко не перший рекламний допис цієї сторінки, який стосується діяльності НААУ. 

Лідерка «Руху Чесно» Віта Думанська вважає, що прорекламована заява НААУ не спростовує жодного факту, наведеного у статті Руху.

У ній мова йшла про те, що Асоціацію вже кілька строків очолює давня соратниця Медведчука Лідія Ізовітова. У 2022 році вона мала б піти з посади, однак за кілька тижнів до повномасштабної війни з’явився законопроєкт, який дає Ізовітовій переобратися втретє.

«Авторами законопроєкту стали цивільна дружина сумнозвісного ексголови ОАСК Антоніна Славицька, представники "Слуги народу" Микола Тищенко, Андрій Клочко та держзрадник Ілля Кива», — сказала Думанська.

«Рух Чесно» направив декілька запитів до Національної асоціації адвокатів України та Вищої школи адвокатури НААУ щодо фінансів організації: загальної суми внесків, деталізованої інформацію щодо використання отриманих НААУ грошей, кошторисів, тощо. 

Підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука 21 вересня обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». До 24 лютого Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандату.

Колаж: «Рух Чесно»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY