detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
28.03.2023 14:28
Трьох мешканців Дніпропетровщини підозрюють у колабораціонізмі
Трьох мешканців Дніпропетровщини підозрюють у колабораціонізмі
Всі троє поширювали антиукраїнський контент у соцмережах.

Трьом громадянам України за фактами колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 111-1, ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України) повідомлено про підозру за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Синельниківської окружної прокуратури. Про це інформує Офіс генерального прокурора на своєму сайті.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну проросійськи налаштований мешканець м. Синельникове у забороненій соцмережі розміщував публікації, які містять заклики до підтримки держави-агресора.

Також житель Новомосковського району та мешканка м. Марганець поширювали антиукраїнський контент у соціальних мережах. Вони неодноразово розповсюджували відеоматеріали та публікації, спрямовані на виправдовування збройної агресії РФ, глорифікацію російських військових.

Під час обшуку у підозрюваних вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами їхньої причетності до протиправної діяльності.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Фото: Офіс генерального прокурора

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY