detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.03.2023 21:47
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 березня 2023 року
Завжди актуальний візит Сі Цзіньпіна до Москви та втеча російських лікарів.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом»

Майбутній вступ України до Євросоюзу у блоці телеканалу «FreeДом» коментував народний депутат Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»). А дипломат Руслан Осипенко розповідав про візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви та його наслідки для України.

Російський медійник Ілля Давлятчін коментував корупцію у російській армії. Зокрема, він нагадав про родину генерала Суровікіна, бізнес якої відсутній у відкритих реєстрах. Ще один начебто приклад корупції — Дмитро Козак, племінник якого керує недержавним пенсійним фондом, до якого невідомо хто перераховує гроші.

Також у блоці «FreeДом» повторили випуск програми Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі», який транслювали 21 березня. Ведучий говорив з дружиною керівника правозахисного центру «Вясна» Наталією Пінчук. Нагадаємо, що під час розмови вона порівняла Україну та Білорусь, сказавши, що остання також перебуває під російською окупацією.

Із засновником проєкту «Ідіть лісом» Григорієм Свердліним говорили про мобілізацію в Росії та втечу російських лікарів після початку призову. Зокрема, згадали, що для їхнього вильоту були організовано чартерні літаки, які дозволили кваліфікованим лікарям масово вилетіти з країни. Це не перша згадка лікарського питання у марафоні. 


Представник оргкомітету з'їзду російської опозиції в Польщі Олексій Барановський коментував репресії всередині Росії. За його словами, якщо когось із блогерів ще не арештували, то це не їхня заслуга, а недопрацювання правоохоронців. Тому кількість репресованого населення збільшуватиметься. При цьому пізніше Барановський  розповідав, що влада стала слабкішою й люди починають виходити на вулиці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY