detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.03.2023 20:59
The Europe Ukraine Desk: Журналістів запрошують долучитися до нового проєкту організації n-ost
The Europe Ukraine Desk: Журналістів запрошують долучитися до нового проєкту організації n-ost
На першому етапі проєкту українські журналісти зможуть відвідати шість західноєвропейських столиць для знайомства з місцевими редакціями та колегами.

Німецька неурядова організація n-ost запустила новий проєкт The Europe Ukraine Desk, який має на меті сприяти обміну та співпраці між журналістами з України та Болгарії, Іспанії, Італії, Німеччини, Угорщини й Франції. Про це йдеться на сайті організації.

Проєкт The Europe-Ukraine Desk містить ознайомчі поїздки, грантову програму, спрямовану на спільне створення журналістських матеріалів, щомісячні події для медійників в Києві, а також щотижневу поштову розсилку, яка пропонуватиме огляд висвітлення подій в Україні в медіа Болгарії, Іспанії, Італії, Німеччини, Угорщини й Франції.

Наразі триває набір на програму навчальних поїздок в межах The Europe Ukraine Desk. 12 українських журналістів зможуть відвідати редакції незалежних медіа та суспільних мовників, а також зустрітися з представниками громадянського суспільства та урядовцями ЄС. Окрім цього, в кожному місті учасники візьмуть участь в тематичних дискусіях про локальне висвітлення війни Росії проти України та зрушень, які відбуваються в цих країнах внаслідок війни. 

Заявку на програму можуть подати журналісти, які:

Розклад ознайомчих поїздок:

Дедлайн подачі заявок: 9 квітня 2023 (23:59 за центральноєвропейським часом).

Аби подати заявку, потрібно заповнити форму за посиланням. Зауважимо, що у форму необхідно завантажити своє резюме англійською мовою, а також подати список недавніх публікацій.

Детальніше про програму читайте на сайті.

Проєкт фінансується Європейською комісією та триватиме до кінця 2024 року.

n-ost — неурядова організація, заснована 2005 року в Берліні і входить до Глобальної мережі журналістів-розслідувачів. Вона створює транскордонні проєкти, фокусуючись на розслідувальній журналістиці в Східній Європі. Організація працює водночас як редакція та агенція.

Нагадаємо, координаторка Премії імені Георгія Ґонґадзе та кураторка Дискусійного ПЕН-клубу Оксана Мамченкова долучилася до команди німецької неурядової організації n-ost. Наразі вона куруватиме проєкт The Europe Ukraine Desk.

Фото: n-ost

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY