detector.media
27.03.2023 19:52
Тарас Чорновіл на Прямому каналі звинуватив у повномасштабній війні українську владу
Тарас Чорновіл на Прямому каналі звинуватив у повномасштабній війні українську владу
За його словами, якби не українська влада, війна проти України мала завершитися до 2020 року.

26 лютого 2023 року в ефірі Прямого ексдепутат «Партії регіонів» Тарас Чорновіл звинуватив нинішню українську владу в повномасштабній війні проти України. Про це йдеться в матеріалі Війна змінює людей. Моніторинг інформаційних каналів 20–26 лютого 2023 року.

За його словами, війна проти України мала завершитися до 2020 року.

«Коли ми зараз говоримо про річницю війни, в мене найбільший біль знаєте в чому? Не в тому, що відбулося. А в тому, що вона не мала взагалі відбутися [...] До 2020 року ми б забулися, що таке війна, і над нами висіла б тільки одна проблема: у нас є Крим, який у нас окупований [...] Усе це сталося тільки через те, що хтось не захотів повірити, що буде війна. Хтось демонстративно показував якісь миротворчі кроки. Або здавав відверто Україну», — сказав Чорновіл. 

Також ексрегіонал буцімто процитував себе у 2019 році: «Сьогодні під час виборів люди проголосували за те, що в Україну прийшла велика війна». 

Нагадаємо, що перекладання відповідальності на жертву агресії, тобто Україну, — це одна з тактик російської пропаганди

23 лютого в ефірі телеканалу Прямий нардеп Гео Лерос заперечував «заслугу» Володимира Зеленського, що президент не втік з України: «Представник Ізраїлю казав, що поки він (Володимир Зеленський, — ДМ) не отримав гарантій, що Путін його чіпати не буде, він тоді вже виліз із бункера». Про якого «представника Ізраїлю» йдеться, нардеп не уточнив. 

Нагадаємо, що численні фейки на тему втечі українського президента, а також тактику відзеркалення звинувачень (Путін у бункері — Зеленський у бункері) використовує російська пропаганда. 

Раніше MediaSapiens писав про деструктивний чорний піар на телеканалі Прямий у матеріалі «Що не так із Прямим каналом?».

Фото: скриншот з ефіру Прямого каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY