detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
26.03.2023 17:29
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 березня 2023 року
Втеча росіян від мобілізації та російська пропаганда в Італії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1», ICTV/СТБ.

Війну проти України й мобілізацію представників малих народів Росії у блоці телеканалу «FreeДом» коментував співзасновник фонду «Вільна Бурятія» Володимир Будаєв. Також він розповідав, як російська пропаганда працює з людьми відповідно до їхніх інтересів, наприклад, згадував російську відеогру Atomic Heart. 

Російська політична оглядачка Ольга Курносова розповідала, як у Росії ставляться до тих, хто відмовляється йти воювати. Наприклад, відмова від повістки на роботі буцімто призводить до втрати робочого місця. Якщо ж повістку взяти, то ймовірно доведеться загинути на війні проти України. За словами Курносової, росіянам краще не отримувати повісток, не приходити до військкоматів та не жити за місцем прописки.

У блоці «1+1» включали російського політтехнолога Михайла Шейтельмана, який описував проросійські позиції та роботу російської пропаганди в Італії. Він стверджував, що через майданчики впливу «найбільш корумпованого Путіним європейського політика» Сільвіо Берлусконі просувають пропагандистські наративи Кремля.

Кирило Мартинов, редактор російського медіа «Нова газета», говорив про мобілізацію в Росії та намагання знайти 400 тисяч нових військових для армії. Журналіст сказав, що влада поки відмовилася від ідеї проведення другої хвилі мобілізації, оскільки перша призвела до втечі чоловіків з країни та знизила популярність війни серед населення. 

Інша російська журналістка, представниця «Ехо Москви», яка живе у США, Каріна Орлова, розповідала про ставлення американських політиків та суспільства до війни проти України. Зокрема, тих республіканців, які виступають за припинення допомоги Україні. 


Про боротьбу за вплив на Африку у блоці каналів ICTV та СТБ говорили з російською історикинею Іриною Філатовою, яку протитрували як «заслуженого професора університету Квазулу-Натал у Південно-Африканській республіці».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY