detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
24.03.2023 21:38
В Military Media Center показали ексклюзивні кадри щойно звільненої Бучі
В Military Media Center показали ексклюзивні кадри щойно звільненої Бучі
Їх зняли журналісти Військового телебачення, які зайшли у деокуповане місто разом з першими підрозділами ССО.

Єгор Далієвський і Олександр Соловій були першими, хто зафіксував на камеру те, що залишили після себе окупанти у Бучі. 2 квітня 2022 року журналісти Військового телебачення потрапили туди з підрозділами Сил спеціальних операцій, які проводили зачистку міста.

«Неможливо передати словами те, що ми побачили. На вулиці Яблуневій, названій пізніше «вулицею смерті», лежали десятки розстріляних у різний час людей; чоловіки, замордовані росіянами у підвалі-катівні; братські могили біля багатоповерхівок… Про це важко розповісти, це можна було тільки фіксувати на відео», — розповів Єгор Далієвський під час пресзустрічі у Military Media Center.

На відео — розчавлена танком автівка, у якій так і залишився загиблий в той момент керівник бучанського «Зеленбуду»; очі жителя міста, що розповідає, як його тричі намагалися розстріляти; літні жінки, що ридаючи згадують, як зникали їхні сусіди, котрих згодом знаходили мертвими. А ще здичавілі покинуті собаки, розтрощені будинки та паркани, розстріляні дитячі майданчики, покинута ворожа техніка.

«У нас вісім годин відзнятого з Олександром Соловієм відеоматеріалу. Весь його ми передали до Офісу Генпрокурора для бази воєнних злочинів російських військ. Також ми дали свідчення, ґрунтуючись на побаченому», — повідомив Єгор Далієвський.

На зустрічі також був показаний уривок з документального фільму «Ефект присутності», присвяченого роботі військових журналістів у гарячих точках війни у якому використані відеозйомки Далієвського та Соловея. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY