detector.media
28.10.2004 15:53
З каналу "1+1" через цензуру та темники звільнились 7 журналістів оновлено
Відсьогодні сім журналістів Студії “1+1” не будуть готувати випуски “Телевізійної служби новин”. Наталка Фіцич, Юлія Бориско, Віктор Заблоцький, Ігор Скляревський, Федір Сидорук, Галина Бецко та Мар’яна Воронович добровільно звільнились з каналу після того, як провалились всі спроби переговорів з керівництвом ТСН про відмову від політики темників та цензури. Журналісти зазначають, що вони звільнилися з "1+1" після цілої серії тривалих, але невдалих переговорів з керівництвом ТСН. Це сталось після того, як провалились всі спроби відмовитись від політики “темників” та цензури.

Автори заяви визнають, що за нинішніх умов вони не можуть професійно виконувати свої обов'язки та надавати суспільству правдиву інформацію. “Наше телевізійне ремесло остаточно перетворилось в обслуговування інтересів тих, кому "1+1" відданий його власникам в політичне використання”, - говорять колишні співробітники цього телеканалу.

За їхніми словами, це рішення давалось нелегко, але вони щиро сподіваються, що їх колеги по ТСН зрозуміють. Тільки в цей буремний для України час стандарти чесності в українській журналістиці мають шанс перемогти, або назавжди програти, наголошують журналісти.

“Ця заява є першим та останнім публічним поясненням нашого вибору. Надалі цей документ коментуватись не буде. Заява є нашою власною ініціативою і з діяльністю журналістської профспілки цей крок не пов'язаний”, - підкреслюється в документі.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY