detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
24.03.2023 11:54
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня 2023 року
Депортація українських дітей та допомога МВФ.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» говорили з херсонською журналісткою Євгенією Вірлич. Далі, традиційно для нічних блоків телеканалу, частина етеру складалася з повтору попередньої доби. 

Ситуацію в Запоріжжі та наслідки ракетного удару по житловому будинку в місті у гостьовій студії «1+1» коментували волонтер Станіслав Стойков та виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Про депортацію українських дітей та їхнє повернення в Україну говорили з національною директоркою з розвитку програм «СОС дитячі містечка України» Дар’єю Касьяновою. Зазначимо, що, згідно з порталом «Діти війни», росіяни депортували 16 226 українських дітей, з них повернулися лише 308. Пізніше у блоці Суспільного про депортацію дітей говорили з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем.

Політичний коментатор та регулярний учасник гостьових студій телеканалу «Рада» Георгій Біркадзе розповідав про співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Ведуча Ольга Нємцева запитала в нього, чи буде підтримка МВФ «як завжди стосуватися підвищення тарифів», мовляв просто так Фонд грошей не дає. Біркадзе спрогнозував, що установа матиме такий перелік вимог до України: завершити судову та антикорупційну реформи, встановити ринкові тарифи та детінізувати економіку.

Також у блоці «Ради» показали інтерв’ю з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.  

Про міжнародну підтримку України говорили із заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком («Слуга народу») та депутатом парламенту Ісландії Б’ярні Йонссоном

Ордер на арешт Путіна та візит Сі Цзіньпіна до Москви у блоці Суспільного коментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.


У блоці Суспільного показали інтерв’ю з шеф-редакторкою видання LB.UA Сонею Кошкіною. Говорили про виселення представників УПЦ МП з Києво-Печерської лаври.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY