detector.media
24.03.2023 10:26
СБУ: Арештовано «приховані» активи Оксани Марченко на понад 440 млн гривень
СБУ: Арештовано «приховані» активи Оксани Марченко на понад 440 млн гривень
СБУ: Суд арештував акції металургійного заводу в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.

СБУ повідомила про судовий арешт активів  дружини підозрюваного у держзраді екснардепа Віктора Медведчука Оксани Марченко. Їхня загальна вартість становить більше ніж 440 млн грн.

Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.

«Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів. Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави», — повідомляє СБУ.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2023 року за матеріалами СБУ було арештовано майно Марченко на понад 5,6 млрд грн. Також у лютому СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ.

Марченко напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України виїхала з України до Білорусі.

24 лютого 2022 року Віктор Медведчук втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.  До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом.

21 вересня відбувся обмін полоненими з Росією, зокрема були звільнені 215 українських військових, серед них 108 бійців «Азову».   Україна задля повернення військових та цивільних віддала Медведчука Росії.

Наприкінці листопада Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму. 

Скриншот відео: Оксана Марченко/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY