detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
23.03.2023 22:51
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 березня 2023 року
Росіяни в полоні та депортація українських дітей.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Російський опозиціонер Олександр Подрабінек у блоці телеканалу «FreeДом» розповідав про перевірку російську науковців на «благонадійність», яку маскують під збір даних для ймовірної евакуації населення. За його словами, влада не дуже переймається тим, що буде з Росією у майбутньому. А людям треба проявити бодай пасивний супротив й не виконувати злочинних наказів, зокрема й на місцевому рівні. 

Проблеми у російській армії коментував заступник головного редактора видання «Верстка» Олексій Левченко. На його думку, наразі в Росії відбувається не мобілізація, а підготовка до мобілізації.

Також про проблеми з мобілізацією в Росії говорила засновниця фонду «Русь сидяча» Ольга Романова. Крім того, постійна гостя FreeДом давала рекомендації росіянам та білорусам, як пручатися диктатурам.

Заступниця директора Human Rights Watch по Європі та Центральній Азії Таня Локшина у блоці телеканалу «Інтер» коментувала депортацію українських дітей у Росію.

Російський адвокат Микола Полозов у гостьовій студії «Інтера» міркував про росіян, які здаються в український полон.

У програмі «На межі» показали інтерв’ю з істориком та політологом Олександром Мотилем.

По два рази в марафоні «FreeДом» включали військового оглядача  групи Інформаційний спротив Олександра Коваленка та голову Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша. З ними говорили у блоках «Інтера» та «1+1».

Російський соціолог, який мешкає у Німеччині, Ігор Ейдман говорив у гостьовій студії «1+1» про підхід російської влади до молоді й намагання Кремля сформувати покоління, що віритиме пропаганді. Колишня депутатка Держдуми Росії Марія Максакова обговорювала з ведучими конфлікт Тіни Канделакі та Ксенії Собчак. Нагадаємо, Марія Максакова голосувала у 2014 році за «включення» Криму до складу Росії. Згодом вона заявила, що в цей день перебувала за кордоном і не приймала участі в голосуванні. 

Загалом в етері марафону цієї доби було 29 гостьових включень, у дев’яти з них ведучі говорили з росіянами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY