detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.03.2023 17:27
ДБР оголосило підозру «судді»-колаборантці, яка забороняла українські медіа на окупованій Донеччині
ДБР оголосило підозру «судді»-колаборантці, яка забороняла українські медіа на окупованій Донеччині
Їй загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) заочно повідомили про підозру у державній зраді та участі в терористичній організації колишній судді одного з міських районних судів Донеччини. Раніше «верховний суд ДНР» за участі колаборантки визнав «екстремістськими» низку українських медіа та громадських організацій. Про це повідомила пресслужба ДБР.

«Суддя від самого початку захоплення частини Донеччини підтримувала "руский мір". У 2016 році жінка обійняла посаду судді у так званому верховному суді ДНР, а вже у 2020 році вона увійшла до складу судової палати з цивільних справ "верховного суду" псевдореспубліки», — йдеться в повідомленні ДБР.

За даними Державного бюро розслідувань, колишня суддя ухвалювала незаконні рішення щодо громадян України, які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області. Окрім цього, підозрювана визнала екстремістськими українськомовні видання, громадські організації, книги та брошури, зокрема на релігійну тематику, а також заборонила їх на території тимчасово окупованої Донеччини.

Жінку підозрюють у державній зраді та участі в терористичній організації за ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

У разі доведення провини колишній судді загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше СБУ викрила на Луганщині двох колаборанток, які сприяли російській окупації українських територій, беручи участь в організації псевдореферендуму. Однією з них є колишня журналістка з Кремінної.

Обом жінкам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY