detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
23.03.2023 14:01
Викладачу в Криму на два роки заборонили писати в соцмережі за «дискредитацію» армії РФ
Викладачу в Криму на два роки заборонили писати в соцмережі за «дискредитацію» армії РФ
Раніше Андрія Білозерова вже двічі заарештовували за публікування та прослуховування українських пісень.

Колишнього викладача з тимчасово окупованого Сімферополя Андрія Білозерова заборонили писати в соцмережі упродовж 2 років й оштрафували на 100 тисяч рублів за повторну «дискредитацію» російської армії. Раніше його вже двічі заарештовували за українські пісні.

Як повідомляє російське видання «ОВД-Инфо», приводом для кримінального переслідування став пост кримчанина у «ВКонтакте».

«Безневинних дітей і жінок України на Донбасі 8 років бомбили ЗС РФ, повертаючи гармати з передової в бік Донецька, а останні пів року знову ж таки ЗС РФ бомбардують українські міста і вбивають українських жителів», — написав Білозеров у соцмережі у жовтні 2022-го.

Кримінальну справу порушили в грудні 2022 року і відтоді Білозеров перебував під домашнім арештом.

Вирок виніс окупаційний «Центральний райсуд Сімферополя». Штраф Білозеров може виплатити в розстрочку — по 10 тисяч рублів на місяць.

Раніше, у вересні 2022 року, на Андрія Білозерова вже склали адміністративний протокол за те, що, будучи викладачем технікуму, в перерві між заняттями він увімкнув ролик із піснею про безпілотники Bayraktar. Викладача заарештували на 13 діб за «дискредитацію» російської армії та «демонстрацію нацистської символіки» і звільнили з технікуму.

У листопаді 2022 року Білозерова повторно заарештували на 14 діб за публікацію на своїй сторінці у «ВКонтакте» української пісні «Червона калина».

Як пише російське видання «Холод», тоді силовики під час затримання побили Білозерова та конфіскували у нього ноутбук, телефон і документи, зокрема український паспорт, дипломи, трудову і санітарну книжки. Його доправили до Центру протидії екстремізму в Сімферополі, де на нього склали протокол про використання нацистської символіки та опір під час затримання. Вилучені документи Білозерову досі не повернули, незважаючи на те, що він писав скарги до Слідчого комітету Сімферополя, і тепер без них він не може працевлаштуватися.

Нагадаємо, нещодавно в окупованому Крим оштрафували 20-річну місцеву мешканку на 50 тисяч рублів за те, що вона опублікувала в одній із соцмереж відео з виконанням гімну України. 

Фото з соцмереж Андрія Білозерова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY