detector.media
23.03.2023 11:33
Міністр освіти Лісовий подав на перевірку свою дисертацію: Щойно отримаю висновок – оприлюдню
Міністр освіти Лісовий подав на перевірку свою дисертацію: Щойно отримаю висновок – оприлюдню
Оксен Лісовий заявив, що після отримання висновку він публічно його оприлюднить.

Новопризначений міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що подав свою дисертацію на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

«Не менше за інших чекаю на її результати. І, як уже казав, у разі виявлення будь-яких порушень нової культури академічної доброчесності, до формування якої від мене буде особлива увага, відмовлюся від ученого ступеня кандидата наук. Щойно отримаю висновок – публічно все оприлюдню», написав Лісовий у фейсбуці.

Лісовий додав, що подав на розгляд Кабміну пропозиції щодо змін у нормативній базі, які дозволятимуть будь-якому громадянину добровільно відмовитися від наукового ступеня і, відповідно, від усіх надбавок: «Зекономлені кошти держава зможе спрямувати на користь розвитку науки, оборону чи відбудову».

За словами Лісового, нардепи вже готують подання конкретних змін до законодавства щодо комплексу питань академічної доброчесності, які будуть мати широку підтримку МОН України.

Нагадаємо, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти виявило у попередника Лісового на посаді міністра освіти Сергія Шкарлета плагіат у чотирьох роботах. Шкарлет всі звинувачення відкидав. У квітні 2021-го Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Нацагентства, яке встановило в наукових роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета плагіат.

20 березня 2023 року Верховна Рада відправила Шкарлета у відставку. 21 березня Верховна Рада призначила Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки.

Оксен Лісовий з 2010 року обіймав посаду директора Національного центру Мала академія наук України (МАН). Він має ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році отримав вчене звання доцента.

У 2012 році Лісовий став лауреатом Державної премії України в галузі освіти, у 2021-му отримав почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

Після початку повномасштабної агресії Росії Лісовий став доброволцем 95-ї бригади Десантно-штурмових військ.

Фото: Оксен Лісовий/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY