detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
22.03.2023 15:50
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 березня 2023 року
Нові міністри та візит Сі Цзіньпіна до Москви.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про візит Сі Цзіньпіна до Москви говорили з політичними коментаторами Антоном Кучухідзе та Валентином Гладких. Останній також коментував візит синоду УПЦ МП на Банкову й російську культуру. Загалом Гладких провів в етері марафону понад 50 хвилин. Далі в етері тему поїздки лідера Китаю продовжили з послом США в Україні у 2003-2006 роках Джоном Гербстом та політкоментатором Дмитром Левусем.

Про новий пакет військової допомоги США говорили з американським політкоментатором Джейсоном Джей Смартом.

Призначення нових міністрів у блоці Суспільного коментували народні депутати Євгенія Кравчук («Слуга народу») та Андрій Осадчук («Голос»). Нагадаємо, що цього дня новим міністром освіти і науки був призначений Оксен Лісовий, а новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості — колишній очільник «Укрзалізниці» Олександр Камишин. Далі про це говорили з політичним оглядачем та кінцевим бенефіціарним власником телеканалу  «Ми — Україна» Ігорем Петренком.

Про оборону Маріуполя у блоці «1+1» згадували з військовим полку «Азов» Іллею Самойленком та членкинею асоціації родин захисників «Азовсталі» Сандрою Кротевич.

Компенсації за зруйноване житло у гостьовій студії «1+1» наживо коментувала народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»). 

Візит японського прем’єр-міністра до України у блоці «Ради» наживо коментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Нагадаємо, що наразі саме він найчастіше коментує питання міжнародної та української політики від імені Офісу президента. Загалом цього разу Подоляк пробув у студії понад 30 хвилин.

У новому випуску проєкту Олександра Шульги «Без вас» говорили про соціологію в Росії та ставлення росіян до Китаю. До студії долучилися директор «Українського інституту майбутнього» Вадим Денисенко та народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу»).

Наприкінці доби в етері телеканалу «Рада» показали трансляцію засідання Верховної ради України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY