detector.media
22.03.2023 12:01
Продюсерка «Памфіра» Олександра Костіна про розподіл прав на стрічку: Частка України — 64,7 %
Продюсерка «Памфіра» Олександра Костіна про розподіл прав на стрічку: Частка України — 64,7 %
Олександра Костіна: Весь дохід, який фільм збере в Україні, належить українському продюсеру, у Франції — французькому.

Продюсерка фільму режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» Олександра Костіна в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що розподіл прав на стрічку прямо залежить від того, хто яке фінансування залучив до зйомок.

«Частка України — 64,7 %. З неї Держкіно має 53,9 %, решта — це незалежні фонди, приватні іноземні інвестиції, інвестиції продюсера. Частка Польщі — 16,3 %, Франції — 17 %, Чилі — 2,0 %. Кожен співпродюсер отримає права на свою територію, а права на світ розподілені відповідно до внесків. Тобто весь дохід, який фільм збере в Україні, належить українському продюсеру, у Франції — французькому, а те, що зберемо в Канаді, розподілимо відповідно до часток»,  — каже Олександра Костіна.

Костіна надала, що фільм уже проданий більш ніж у 20 країн світу, бюджет «Памфіра» склав 39,8 млн грн. Загалом, робота над стрічкою тривала понад чотири роки.  

«Памфір» виходить у кінопрокат 23 березня 2023 року, фільм номінований на премію Європейської кіноакадемії. Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script&Pitch) 2016 і Midpoint Intensive 2017.

Фільм є копродукцією України, Франції, Польщі та Чилі.  Стрічка отримала фінансування Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду. Світова прем’єра пройшла торік у травні на Каннському кінофестивалі.

Після цього стрічку побачили на фестивалях у понад 25 країнах світу. Вона здобула нагороди на Raindance у Лондоні, «Кіноколо», на кінофестивалях у Сантьяго (Чилі), в Дунаві (Латвія), в Палічі (Сербія). Права на дистрибуцію фільму придбали понад 20 країн. 

Фото: Sasha Kostina/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY