detector.media
22.03.2023 10:51
Продюсерка Олександра Костіна: Бюджет фільму «Памфір» склав 39,8 млн грн
Продюсерка Олександра Костіна: Бюджет фільму «Памфір» склав 39,8 млн грн
Олександра Костіна: Це більш ніж утричі більше за те, що ми могли отримати від держави на дебют (на фото — Олександра Костіна та режисер стрічки Дмитро Сухолиткий-Собчук).

Продюсерка фільму «Памфір» Олександра Костіна в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що бюджет стрічки кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука склав 39,8 млн грн.

«Це більш ніж утричі більше за те, що ми могли отримати від держави на дебют (12 млн грн. — Ред.) Приватних інвесторів в Україні для такого проєкту було знайти складно. Тому ми одразу стали їх шукати за кордоном. Окрім грошей співпраця з іноземними студіями — це досвід. Досвід залучення партнерів, смак, розуміння кіно, очікування глядачів. Ми мали дуже потрібні коментарі ще на етапі сценарію, далі — зйомок і монтажу. Таким чином ми мали перших іноземних глядачів, на яких ми могли "тестувати" фільм. Партнери допомагали побачити фільм з іншого ракурсу», — каже Костіна.

Загалом, робота над стрічкою тривала понад чотири роки.  За словами Костіної, міжнародний копродакшен дав команду, можливість залучити найкращих спеціалістів з інших країн: «Наша композиторка — із Франції, режисер монтажу — з Польщі. А ще завдяки такій співпраці в нас іще до початку зйомок був підтверджений кінотеатральний реліз у восьми країнах світу».

«Памфір» виходить у кінопрокат  23 березня, фільм номінований на премію Європейської кіноакадемії. Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script&Pitch) 2016 і Midpoint Intensive 2017.

Фільм є копродукцією України, Франції, Польщі та Чилі. Стрічка отримала фінансування Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду. Світова прем’єра пройшла торік у травні на Каннському кінофестивалі.

Після цього стрічку побачили на фестивалях у понад 25 країнах світу. Вона здобула нагороди на Raindance у Лондоні, «Кіноколо», на кінофестивалях у Сантьяго (Чилі), в Дунаві (Латвія), в Палічі (Сербія). Права на дистрибуцію фільму придбали понад 20 країн. 

Фото: Дмитро Сухолиткий-Собчук/Олександра Костіна/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY