detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
21.03.2023 20:39
«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії
«Схеми»: Медведчук має новий бізнес у Росії
У вересні минулого року бізнес екснардепа поповнився двома російськими мережами автомобільних заправок.

У вересні 2022 року російський нафтовий бізнес, пов’язаний із колишнім нардепом Віктором Медведчуком, поповнився двома мережами автомобільних заправок —  «ЛТК» (сім АЗС на території Липецької області) та «Новый поток» (26 заправок на території Тюменської та Курганської областей). Про це повідомили журналісти-розслідувачі «Схем».

Як зазначили у розслідуванні, ці російські заправки разом із компанією ООО «Трейдпроект», яка належить акціонерному товариству «ГК Маркет», перейшли під контроль менеджменту Медведчука на початку вересня минулого року.

Тоді ж власниками «ГК Маркет» стали Тимур Абертасов, який працював у компанії «ЮГ Энерго» Оксани Марченко, і чинний директор представництва швейцарської NewCoal Trading, через яку нафтопродукти із заводу Медведчука постачалися у США для ExxonMobil, Микола Сухов.

Окрім цього, до складу «ГК Маркет» входить компанія «АТИ» (Алгоритм паливний інтегратор), яка надає брокерські послуги на ринку природного газу, дизелю, бензину, нафти, нафтопродуктів та зріджених вуглеводневих газів. В компанії стверджують, що мають «доступ до всіх товарно-сировинних бірж Росії».

Журналісти «Схем» звернулися до прессекретаря Віктора Медведчука з проханням надати коментар стосовно теми розслідування, однак відповіді редакція ще не отримала. 

Нагадаємо, нещодавно Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є Ольга Куць. 

Раніше Bihus.Info з'ясував, що Ольга Куць значиться бенефіціаркою низки фірм, які, в свою чергу, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві.

Як відомо, підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука 21 вересня обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». До 24 лютого Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандату.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY