detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
21.03.2023 16:02
Конституція, історія та мова: Рада запровадила іспити для отримання громадянства України
Конституція, історія та мова: Рада запровадила іспити для отримання громадянства України
Іноземець, який набув українське громадянство, втратить його, якщо протягом двох років не складе три іспити.

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає складання іспитів з основ Конституції, історії України та рівня володіння державною мовою для набуття громадянства. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Відповідний законопроєкт №7606 у цілому підтримав 281 народний депутат.

Згідно з проєктом закону, іноземець або людина без громадянства, який бажає отримати українське громадянство, зобов’язаний подати письмову заяву про те, що в разі набуття громадянства він складе іспити з основ Конституції України, історії країни та рівня володіння державною мовою і протягом двох років надасть документи про складання таких іспитів.

Упродовж двох років іспити мають скласти також ті, хто отримав громадянство за визначні заслуги перед Україною, становлять державний інтерес для країни, проходять військову службу за контрактом, а також люди, які отримали дозвіл на тимчасове проживання.

Невиконання цих зобов’язань буде підставою для втрати громадянства.

Відзначимо, згідно з 9-ою статтею Закону Про громадянство України були такі умови для прийняття до українського громадянства:

Як повідомляв «ДМ», телеведучий і актор «Дизель Шоу» Євген Сморигін склав іспит з української мови, щоб отримати громадянство України

Фото: EU-Ukraine Cooperation / Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY