detector.media
21.03.2023 10:41
СБУ затримала в Одесі інформаторів росіян, які розвідували позиції української ППО
СБУ затримала в Одесі інформаторів росіян, які розвідували позиції української ППО
СБУ: Для комунікації з агресором використовували месенджери, а передачу розвідданих здійснювали у вигляді електронних фото- та відеофайлів.

Служба безпеки заявила про затримання в Одесі двох інформаторів російських спецслужб, які збирали розвіддані про місця розташування підрозділів Сил оборони і стратегічно важливих об’єктів на території регіону.

«Насамперед їх цікавила інформація про переміщення колон з військовою технікою, а також позиції систем протиповітряної оборони ЗСУ. Отримані відомості ворог планував використати для підготовки повітряних ударів по обласному центру», — повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, серед яких – працівник комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси».

У поле зору ворога вони потрапили через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлювали серед оточуючих.

«Для комунікації з агресором використовували месенджери, а передачу розвідданих здійснювали у вигляді електронних фото- та відеофайлів з описом прилеглої місцевості», — повідомляє пресслужба СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено їхні мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з ворогом.

Зловмисникам повідомлено про підозру. Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

20 березня СБУ заявила про знешкодження у Києві та ще шістьох регіонах України підпільних осередків «Комуністичної партії Радянського Союзу».  У СБУ заявили, що ця організація підконтрольна ФСБ РФ і бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY