detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
19.03.2023 16:33
Міністр юстиції Німеччини заявив, що виконає ордер на арешт Путіна, якщо той приїде. В Офісі президента України відреагували
Міністр юстиції Німеччини заявив, що виконає ордер на арешт Путіна, якщо той приїде. В Офісі президента України відреагували
Михайло Подоляк: Дуже символічно, що саме Німеччина першою жорстко розставила акценти.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн оголосив, що виконає ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, якщо він з'явиться на німецькій території. Про це повідомило німецьке видання Zeit.

«Я очікую, що Міжнародний кримінальний суд швидко звернеться до Інтерполу та держав-учасниць і попросить їх забезпечити виконання ордера. Тоді Німеччина зобов’язана заарештувати президента Путіна та передати його МКС, якщо він потрапить на територію країни», — заявив Бушманн в інтерв'ю Bild.

Він також додав, що на відміну від національних правоохоронних органів, МКС може також вживати заходів проти лідерів держав. 

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував заяву міністра юстиції Німеччини у твіттері.

«Бездоганно. Міжнародний ордер слід виконувати. І дуже символічно, що саме Німеччина першою жорстко розставила акценти: у разі появи "підозрюваного Путіна В.В." у їхній юрисдикції він буде негайно заарештований. За організацію масового викрадення та брутального насильства над українськими дітьми», — написав він.

Бездоганно. Міжнародний ордер слід виконувати. І дуже символічно, що саме ???????? першою жорстко розставила акценти: у разі появи «підозрюваного Путіна В.В.» у їхній юрисдикції він буде негайно заарештований. За організацію масового викрадення та брутального насильства над ???????? дітьми.

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 19, 2023

Нагадаємо, 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ у справах дитини.

Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Генеральний прокурор України Андрій Костін на своїй фейсбук-сторінці назвав цю подію «історичним рішенням для України та всієї системи міжнародного права» і подякував особисто Прокурору МКС Каріму Хану.

У березні минулого року в Україну прибув прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, який почав збір доказів воєнних злочинів Росії.

Скриншот відео: Курбанова LIVE/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY