detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.03.2023 12:01
Син Байдена подав до суду на майстерню, у якій ремонтували його ноутбук та начебто поширили приватну інформацію
Син Байдена подав до суду на майстерню, у якій ремонтували його ноутбук та начебто поширили приватну інформацію
У 2020 році у виданні New York Post вийшла публікація про листування сина Джо Байдена — Хантера. Його підозрюють у зв’язках з фігурантом антикорупційних розслідувань Злочевським та його компанією Burisma.

У п'ятницю, 17 березня, син президента США Хантер Байден подав позов проти Джона Пола Майка Айзека. Він є власником ремонтної майстерні, де нібито ремонтували ноутбук Байдена, інформація з якого потрапила до медіа. Про це повідомило видання Bloomberg.

У позові проти Айзека стверджується, що той вчинив правопорушення, нібито отримавши доступ до приватної інформації Хантера Байдена і розповсюдивши її.

Адвокати сина президента США вимагають провести суд присяжних щодо порушення законодавства штату Делавер, зокрема втручання в приватне життя шляхом отримання «приватної і конфіденційної інформації та контенту, зокрема чутливих і приватних фотографій і відео».

Водночас вони не стверджують, що ноутбук, який фігурує у справі та з якого були отримані дані, справді належать Байдену. Bloomberg зазначив, що судовий позов стосується саме розповсюдження приватної інформації.

Раніше власник майстерні подав позов проти сина президента США, конгресмена Адама Шиффа та видань CNN, Politico і The Daily Beast. Він звинуватив їх у наклепі через нібито твердження про сприяння РФ на тлі виборчої кампанії 2020 року.

Наразі очолюваний Республіканською партією комітет Палати представників з нагляду та підзвітності також розслідує міжнародні бізнес-транзакції сина президента США та інших його родичів.

Нагадаємо, 14 жовтня 2020 року у виданні New York Post вийшла публікація про листування сина Джо Байдена — Хантера. Його підозрюють у зв’язках з фігурантом антикорупційних розслідувань Злочевським та його компанією Burisma. 

У грудні того ж року власник центру комп'ютерного сервісу у штаті Делавер Джон Пол Мак Ісаак подав позов проти компанії Twitter через те, що соцмережа начебто безпідставно назвала його хакером. 

У своєму позові Ісаак зазначив, що після ремонту ноутбука він намагався зв'язатися з Байденом-молодшим, щоб той забрав пристрій, але відповіді не було. Тоді чоловік звернувся до ФБР і поділився копією диску з Робертом Костелло, особистим адвокатом Руді Джуліані. Сам Руді Джуліані, адвокат колишного президента США Дональда Трампа, передав дані з диску газеті New York Post.

На основі цих даних журналісти опублікували розслідування, у якому заявляли, нібито Джо Байден бачився з представником Burisma за часів віцепрезидентства завдяки сину.

Однак найбільші світові соцмережі Facebook та Twitter критично поставилися до публікації журналістів.  Зокрема, Twitter позначав такі дописи як «розповсюдження хакерських матеріалів». Натомість власник сервісного центру наголошував, що дані з диска не були вилучені хакерськими способами. 

Фото: скриншот з відео CBS Sunday Morning/ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY